Ανάμεσα σε πολλά προβλήματα ντουλάπας που ταλαιπωρούν άνδρες και γυναίκες, η στυτική δυσλειτουργία ή ανδρική ανικανότητα και η σεξουαλική δυσλειτουργία ή γυναικεία ανικανότητα βρίσκονται στην κορυφή του πίνακα. Πολλοί πιστεύουν ότι το να είναι ανίκανοι σημαίνει ότι είναι στείροι.
➠ Διαβάστε για την κρέμα για στυτική δυσλειτουργία Titan Gel και ξεχάστε την ανδρική ανικανότητα μια για πάντα!
Αν και οι όροι αυτοί χρησιμοποιούνται συνώνυμα, η ανικανότητα και η στειρότητα σημαίνουν διαφορετικά πράγματα. Η στυτική δυσλειτουργία στους άνδρες αναφέρεται στην επίμονη αδυναμία επίτευξης και διατήρησης στύσης επαρκούς για ικανοποιητική σεξουαλική δραστηριότητα.
Συχνές Ερωτήσεις
Μπορεί ένας άνδρας με ανικανότητα να αφήσει μια γυναίκα έγκυο;
Τις περισσότερες φορές, οι άνδρες με στυτική δυσλειτουργία δεν είναι σε θέση να κάνουν σεξ και επομένως δεν μπορούν να αφήσουν έγκυες τις συντρόφους τους. Ωστόσο, εάν είστε σε θέση να διατηρήσετε τη στύση σας για αρκετή ώρα ώστε να έχετε σεξουαλική επαφή, μπορεί να είστε ακόμα σε θέση να αφήσετε τη σύντροφό σας έγκυο.
Πώς μπορώ να ξέρω αν ο σύζυγός μου είναι υπογόνιμος;
Τα σημεία και συμπτώματα που μπορεί να παρατηρήσετε περιλαμβάνουν:
- Προβλήματα με τη σεξουαλική λειτουργία – για παράδειγμα, δυσκολία στην εκσπερμάτιση ή μικρές ποσότητες εκσπερμάτισης, μειωμένη σεξουαλική επιθυμία ή δυσκολία στη διατήρηση της στύσης (στυτική δυσλειτουργία).
- Πόνος, πρήξιμο ή ένα εξόγκωμα στην περιοχή των όρχεων.
- Επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος.
Σε ποια ηλικία μειώνεται η γονιμότητα των ανδρών;
Η ανδρική γονιμότητα αρχίζει γενικά να μειώνεται γύρω στην ηλικία των 40 έως 45 ετών, όταν μειώνεται η ποιότητα του σπέρματος. Η αύξηση της ηλικίας των ανδρών μειώνει τις συνολικές πιθανότητες εγκυμοσύνης και αυξάνει τον χρόνο μέχρι την εγκυμοσύνη (τον αριθμό των εμμηνορροϊκών κύκλων που απαιτούνται για να μείνει κάποιος έγκυος) και τον κίνδυνο αποβολής και θανάτου του εμβρύου.
Ποια είναι τα σημάδια χαμηλού αριθμού σπερματοζωαρίων σε έναν άνδρα;
Τα συμπτώματα χαμηλού αριθμού σπερματοζωαρίων μπορεί να περιλαμβάνουν:
- Προβλήματα με τη σεξουαλική λειτουργία – για παράδειγμα, χαμηλή σεξουαλική ορμή ή δυσκολία στη διατήρηση της στύσης (στυτική δυσλειτουργία)
- Πόνος, πρήξιμο ή ένα εξόγκωμα στην περιοχή των όρχεων.
- Μειωμένη τριχοφυΐα στο πρόσωπο ή στο σώμα ή άλλα σημάδια χρωμοσωμικής ή ορμονικής ανωμαλίας.
Πόσο συχνά πρέπει ένας άνδρας να απελευθερώνει σπέρμα;
Είναι απολύτως υγιές να εκσπερματώνετε περισσότερες ή λιγότερες από τρεις φορές την εβδομάδα! Η μέση συχνότητα εκσπερμάτισης για τους άνδρες κυμαίνεται από δύο έως επτά φορές την εβδομάδα, που είναι μια αρκετά μεγάλη διαφορά. Έτσι, είναι σαφές ότι δεν υπάρχει σωστή ή λάθος απάντηση, ούτε υπάρχουν σημαντικοί κίνδυνοι για την υγεία που σχετίζονται με τη συχνότητα εκσπερμάτισης.
Γυναικεία Σεξουαλική Δυσλειτουργία
Οι γυναίκες εμφανίζουν σεξουαλική δυσλειτουργία, η οποία μπορεί να οριστεί ως η αδυναμία επίτευξης ή διατήρησης της διέγερσης κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας. Η στειρότητα αναφέρεται στην αδυναμία επίτευξης επιτυχούς εγκυμοσύνης.
Ενώ η ανικανότητα δεν αποτελεί αιτία υπογονιμότητας, μπορεί να καταστήσει τη σύλληψη εξαιρετικά δύσκολη. Σχεδόν το 40% των γυναικών βιώνει μειωμένη σεξουαλική διέγερση, μειωμένη κολπική λίπανση, πόνο και δυσφορία κατά τη συνουσία και δυσκολία στην επίτευξη οργασμού. Αυτά είναι κλασικά συμπτώματα σεξουαλικής δυσλειτουργίας, τα οποία επηρεάζουν δραματικά και τη γονιμότητα.
Υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες αποστρέφονται το σεξ: η δυσπαρευνία ή ο ακραίος πόνος και η δυσφορία στην περιοχή των γεννητικών οργάνων και ο κολπικισμός ή ένας ακούσιος σπασμός των μυών γύρω από τον κόλπο που προκαλεί το κλείσιμό του.
Αυτό το άρθρο αφορά την προοπτική της μητέρας. Τι σημαίνει να είσαι μητέρα; Ποιες είναι οι προκλήσεις και οι χαρές του να είσαι μητέρα; Αυτές και άλλες ερωτήσεις θα απαντηθούν σε αυτήν την ενότητα.
Η προοπτική μιας μητέρας δεν είναι πάντα εύκολη. Υπάρχουν πολλές χαρές και προκλήσεις που συνοδεύουν αυτόν τον ρόλο. Αυτή η ενότητα θα μιλήσει για αυτά τα θέματα σε βάθος, συμπεριλαμβανομένου του τι σημαίνει να είσαι μητέρα, τι μπορείς να περιμένεις από το να είσαι μαμά και τις δυσκολίες που συνεπάγεται η ανατροφή των παιδιών.
Η Σεξουαλική Διέγερση
Η σεξουαλική ανικανότητα έχει επίσης ψυχολογικές ρίζες με το άγχος, την κατάθλιψη και το στρες να παίζουν ρόλο. Η σεξουαλική διέγερση εξαρτάται από μια περίπλοκη αλληλεπίδραση ψυχολογικών, νευρικών, αγγειακών και ενδοκρινικών παραγόντων.
Η στειρότητα, από την άλλη πλευρά, μπορεί να έχει πολλούς λόγους. Το αυξημένο άγχος λόγω της αλλαγής του τρόπου ζωής σε μια σημαντική αιτία. Το συνεχές άγχος απελευθερώνει ένα κοκτέιλ ορμονών που παίζουν χαμό με πολλά συστήματα.
Έχει αποδειχθεί ότι το στρες αυξάνει τα επίπεδα της προλακτίνης, μιας ορμόνης που εκκρίνεται από την υπόφυση. Αυτό μπορεί να παρεμποδίσει την ωορρηξία στις γυναίκες και την παραγωγή σπέρματος στους άνδρες. Η ορμονική ανισορροπία μπορεί επίσης να οδηγήσει σε στυτική δυσλειτουργία. Η αδυναμία επίτευξης εγκυμοσύνης θα μπορούσε να οφείλεται σε παραγωγή σπέρματος κάτω του μετρίου ή σε κακή κινητικότητα του σπέρματος.
Μια άλλη αρνητική επίδραση του στρες είναι το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS) στις γυναίκες, το οποίο αποτελεί κύρια αιτία υπογονιμότητας. Στο αστικό περιβάλλον, το PCOS είναι μια κοινή διαταραχή που χαρακτηρίζεται από μη φυσιολογικές κύστεις στις ωοθήκες. Το στρες απελευθερώνει ορμόνες όπως η αδρεναλίνη, η οποία επιδεινώνει τα συμπτώματα του PCOS. Εάν δεν εντοπιστεί και δεν αντιμετωπιστεί, το PCOS οδηγεί σε υπογονιμότητα, καρδιακές παθήσεις, δυσλειτουργία των νεφρών και πολλές άλλες παθήσεις.
Ποιότητα Ζωής Και Αυτοεκτίμηση
Τόσο η ανικανότητα όσο και η υπογονιμότητα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις στενές σχέσεις, την ποιότητα ζωής και την αυτοεκτίμηση. Για τον εντοπισμό των υποκείμενων προβλημάτων που οδηγούν σε στυτική δυσλειτουργία στους άνδρες, οι αρχικές διαγνωστικές εξετάσεις περιλαμβάνουν εξέταση γλυκόζης ορού, πίνακα λιπιδίων, εξέταση θυρεοειδοτρόπου ορμόνης και πρωινά επίπεδα ολικής τεστοστερόνης. Η γυναικεία σεξουαλική δυσλειτουργία είναι λιγότερο κατανοητή, καθώς πολλές γυναίκες αρνούνται να παραδεχτούν το πρόβλημα.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι αντιμετώπισης της ανικανότητας. Η πρώτη γραμμή θεραπείας αποτελείται από αλλαγές στον τρόπο ζωής. Ορισμένες φορές η αιτία μπορεί να είναι ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο, οπότε μπορεί να χρειαστεί ένα νέο φάρμακο.
Η στειρότητα, από την άλλη πλευρά, μπορεί να έχει ορμονικές ρίζες ή μπορεί να υπάρχουν δομικές παραμορφώσεις που οδηγούν σε χαμηλότερο αριθμό σπερματοζωαρίων ή κακή κινητικότητα του σπέρματος.
Οι θεραπείες γονιμότητας περιλαμβάνουν τη χρήση φαρμάκων ή τεχνικών υποβοηθούμενης σύλληψης, όπως η ενδομήτρια σπερματέγχυση (IUI) και η εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF).
Με την έλευση νέων τεχνικών που βοηθούν στην εύκολη σύλληψη, οι ειδικοί σε θέματα γονιμότητας επιμένουν σε έναν τρόπο ζωής χωρίς άγχος και υγιεινό τρόπο ζωής για την πρόληψη προβλημάτων που σχετίζονται με τη γονιμότητα.
Επίλογος
Η μητρότητα είναι μια τέλεια περιπέτεια για όλους. Είναι ένα ταξίδι ανακάλυψης, αυτο-ανακάλυψης και ανάπτυξης. Μπορεί να είναι δύσκολο μερικές φορές, αλλά είναι επίσης η πιο ικανοποιητική εμπειρία. Το πρώτο στάδιο της μητρότητας είναι ότι αρχίζεις να νιώθεις ότι ζεις σε ένα παραμύθι. Έχεις αυτό το όμορφο μωρό που πάντα σου χαμογελάει, γελάει και σου ουρλιάζει. Δεν μπορείτε να μην αισθάνεστε ότι η ζωή σας έχει μεταμορφωθεί εντελώς σε κάτι μαγικό και υπέροχο.